ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (FONTAINEBLEAU, ΓΑΛΛΙΑ) - 15.2.2019

Σύμφωνα με το έγγραφο  ΔΔΕ/1039/6.12.2018  του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το 9ο φεστιβάλ Ιστορίας της Τέχνης, που θα διεξαχθεί από 7 έως 9 Ιουνίου 2019 στο Fontainebleau της Γαλλίας, με τιμώμενες για το 2019 τις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία), προσκαλεί φοιτήτριες και φοιτητές με σπουδές στους τομείς της Ιστορίας της Τέχνης, του Κινηματογράφου, της Αρχιτεκτονικής, της Αναστήλωσης, του Σχεδίου, των Καλών Τεχνών, προχωρημένου επιπέδου (1ου και 2ου κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών), προερχόμενες/-ους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συμμετέχουν στην 7η Διεθνή Συνάντηση Φοιτητών & Φοιτητριών, που θα διεξάγεται εκ παραλλήλου.
 
Η συμμετοχή θα είναι επιχορηγούμενη, καλύπτοντας τη διατροφή και τα έξοδα διαμονής από το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουνίου έως και το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου 2019, προσφέροντας επίσης το ποσό των 140 € ως αποζημίωση για έξοδα μετακίνησης.
 
Η συμμετοχή περιλαμβάνει: ελεύθερη πρόσβαση στα εργαστήρια (ateliers), τις στρογγυλές τράπεζες, τις προβολές και τις διαλέξεις του προγράμματος του φεστιβάλ, καθώς επίσης και στο πρωινό εργασίας (Σάββατο 8 Ιουνίου) με τους εισηγητές και τις εισηγήτριες του φεστιβάλ γύρω από την προβληματική και τις μεθόδους της ιστορίας της τέχνης σήμερα. Στόχος είναι η εξοικείωση των φοιτητών και φοιτητριών με την έρευνα και η ενημέρωσή τους σχετικά με τις επαγγελματικές επιλογές που τους προσφέρονται στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία τους μαζί με ένα βιογραφικό σημείωμα και μία επιστολή ενδιαφέροντος (κινήτρων) έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: festivaldelhistoiredelart@inha.fr
 
Συστατική επιστολή από καθηγητή/-τρια είναι ευπρόσδεκτη. Η γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι επιθυμητή. Η εγγύτητα της θεματικής της έρευνας των υποψηφίων με τις τιμώμενες χώρες και το θέματα της διοργάνωσης "Peuple" αποτελεί κριτήριο για την αξιολόγηση των αιτήσεων.