ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ (ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΑΝΤΟ) ΓΛΩΣΣΑ (1/4/2019)

Σύμφωνα με το έγγραφο ΔΔΕ 104/13.2.2019 της Δ/νσης Διεθνούς Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτκής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης η ένωση Poesie en Libertέ (Πρόεδρος: Jean Marc Muller/Καλλιτεχνικος Διευθυντής: Matthias Vincenot), υπό την αιγίδα του γαλλικού Υπουργείου Παιδείας, διοργανώνει τον 21ο διεθνή διαγωνισμό ελεύθερης ποίησης στη γαλλική (και την εσπεράντο) γλώσσας, που απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες, ηλικίας έως 25 ετών.
 
Υπάρχει ένα βραβείο για φοιτητές και φοιτήτριες από Πανεπιστήμια εκτός Γαλλίας που θα διαγωνιστούν στη γαλλική γλώσσα, 3 βραβεία για συμμετοχές σε γλώσσα εσπεράντο και 3 ειδικά βραβεία (για 7 θεματικές κατηγορίες όπως αναφέρονται στους όρους του διαγωνισμού στα γαλλικά). Οι συμμετοχές θα κριθούν από κριτική επιτροπή ομηλίκων (νέοι/νέες, ηλικίας έως 25 ετών)
 
Οι βραβευθέντες/-είσες από κάθε κατηγορία θα προσκληθούν στην τελετή απονομής στο Παρίσι, τέλη Νοεμβρίου, με τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής να καλύπτονται πλήρως από τη διοργανώτρια.
 
Οι εκατό καλύτερες συμμετοχές θα εκδοθούν στην ετήσια ανθολογία της ένωσης από τις εκδόσεις Bruno Doucey.
 
Οι συμμετοχές υποβάλλονται έως την 1η Απριλίου 2019 αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Poesie en Libertέ
 
Επικουρικά, δείτε εδώ τους όρους του διαγωνισμού στην ελληνική γλώσσα, σε μετάφραση της ανταποκρίτριας ελληνικού τύπου στο Παρίσι, Ηρας Φελουκατζή